søndag 3. oktober 2010

Heldress

Nei, den er ikke ferdig. Men jeg er bare nødt å vise dere hva jeg har på pinnene akkurat nå. Mitt første Nøstebarn-prosjekt, nemlig heldressen. Denne er strikket i den minste størrelsen, og skal gis til ei søt lita jente. Dersom alt går etter planen er den ferdig i dag!


Jeg gruer meg til å vaske den før den gis bort. Synes alltid det er en skummel prosess etter man har strikket i MANGE timer. Jeg har aldri vasket lammeulla til Nøstebarn før, så kom gjerne med tips!

8 kommentarer:

 1. Hei! Den ser ut til å bli rålekker altså :) Jeg har strikket en sånn dress, og hadde også litt nerver før jeg vasket den, men det gikk så fint altså! Det viktige er at du ikke lar ulla ligge i bløtt, men skyller den opp med en gang. Og med kroppstemperert vann tar den ingen skade - det gjorde i hvert fall ikke min! Belønningen er at den blir skikkelig myk og god etterpå :) Lykke til!

  SvarSlett
 2. Så fin den blir. Og skal nok holde en liten pode varm i vinter :-)

  SvarSlett
 3. Kjempefin dress. Vask den forsiktig for hånd i mild såpe (Milo f.eks)ved å trykke litt på den. Skyll opp med én gang og tørk den flatt mellom to håndklær. Den blir bare deiligere enn før vask

  SvarSlett
 4. Må ikke finne på å vaske Nøstebarn i Milo... kjente jeg fikk vondt langt inn i sjela. Bruk naturvaskemidler fra Nøstebarn, som de selger rimelig.

  MEN.. Nøstebarnklær trengs da ikke vaskes før bruk de. De kan brukes slik de er. Garnet er helt rent. Man skal bare lufte de ute i frisk luft så er de rene igjen. Vaskes etter endel uker/måneder.

  SvarSlett
 5. Du e så flink! Sku ønska æ hadde hatt ferdigheta og tålmodighet til å starte på ett så "stort" prosjekt..

  SvarSlett
 6. Den dressen var kjempefin :-) Er helt enig med deg, det er skikkelig skummelt å vaske ting man har strikket, det er jo krise om de krymper etter alt det arbeidet!

  Klem
  Netta

  SvarSlett
 7. Dressen blir kjempe fin:) Heldig hun som får den:)

  SvarSlett